Hem > Film, Nyheter > Voddler – ett Spotify för film

Voddler – ett Spotify för film

Äntligen börjar det hända lite spännande saker även inom filmbranschen och precis som med musiken är det en svensk tjänst som visar vägen. Voddler heter den nya tjänsten som ska erbjuda filmer strömmat, på samma sätt som Spotify. Du kommer alltså inte att spara filmerna på din hårddisk utan de kommer laddas ner samtidigt som du tittar på den. Filmerna i Voddler ska erbjudas på tre olika sätt, en gratis reklamfinansierad tjänst, ett abonnemang med månadskostnad samt till sist en möjlighet att betala per film man ser.

Voddler

Tanken är att de nyaste filmerna ska kunna erbjudas till de som betalar per film samtidigt som filmen släpps på bio vilket jag tycker låter som en bra idé. Förhoppningsvis kommer då de som betalar för ett abonnemang få en billigare kostnad på de här premiärvisningarna. Efter att filmerna har visats i ”premiärfönstret” en tid kommer filmerna erbjudas till de med betalabonnemang och till sist till de med gratisabonnemang. Alla filmer kommer inte gå den här vägen, en del filmer kommer erbjudas direkt till kunderna med gratisabonnemang men vi ska nog inte räkna med det blir några storfilmer som tar den genvägen.

Om det här ska bli bra tror jag dock för det första att det här ”premiärfönstret” måste vara ganska kort, folk accepterar inte att de ska behöva vänta flera månader på att få se en film och samtidigt betala en månadskostnad för ett abonnemang. Framför allt så måste man sluta med att ha premiär vid olika datum beroende på var i världen man bor. När filmen finns tillgänglig så vill vi kunna se den också.

För det andra så kan jag inte riktigt komma på hur de ska lösa reklamtjänsten så att kunderna är nöjda med den. Som jag ser det vore det bästa att, precis som på bio, visa all reklam i början och sedan visa hela filmen utan avbrott. Börjar man visa reklam mitt i filmerna tror jag att kunderna kommer svika.

Voddler är ännu inte öppet för allmänheten men du kan redan nu registrera dig på deras hemsida för att bli medlem så fort de öppnar. Är du dessutom kund hos bredbandsbolaget kan du via deras hemsida registrera dig för att få tillgång till Voddler före alla andra.

Läs mer om Voddler:
IDG: Premiär för ny svensk filmtjänst


Andra bloggar om , , , , , ,

 1. augusti 19th, 2009 i 10:09 | #1

  Invites finns här:
  http://www.voddler.de

  /KIM

 2. juli 4th, 2014 i 19:51 | #2

  Hi friends, its enormous piece of wriiting on the
  topic of educationand entirely explained, keep it up all the
  time.

 3. juli 6th, 2014 i 16:02 | #3

  Water is your organic cleaner so you should always be effectively moisturized.
  Treatments for Treacher Collins syndrome commonly require surgery to remove the area in which blockage occurs.
  The various types of plastic surgery on the face are:.

 4. juli 8th, 2014 i 04:24 | #4

  Choose a soap that will cleanse your body and not just perfume it a little bit.
  Vitamin E is particularly beneficial, promoting healing, good blood
  circulation, and fortified capillary walls. It must be protected
  well if the body is to be kept safe and healthy without any serious problems.

 5. juli 17th, 2014 i 05:01 | #5

  In December 2012, she was half way through her reconstructive
  procedure and has since become a symbol of hope for women suppressed by the Taliban, urging
  women to ”never give up and don’t lose hope,” that
  ”what happened, it’s part of me, part of my life and its all the time in my mind and with me. Treatments for Treacher Collins syndrome commonly require surgery to remove the area in which blockage occurs. The American Board of Plastic Surgery, retrieved from website on February 18, 2012.

 6. juli 28th, 2014 i 20:05 | #6

  Definitely imagine that that you stated. Your favourite justification seemed to be on thee web the simplest thing to be aware
  of. I say to you, I definitely get irkedd whilst folks consider issues that they plainly do not recogniize about.
  You controlled to hit the nail upon the top and also outlined out tthe entire thing without having side effect , people couhld take a signal.
  Will probably be again to get more. Thank you

 7. juli 28th, 2014 i 20:10 | #7

  Fantastic goods from you, man. I’ve understand your
  stuff previous to annd you are just too magnificent.
  I reallpy like what yyou have acquired here, certainly like what
  you’re stating and the way inn which you say it. You make it enjoyable and yyou still take
  care of to keep it sensible. I can not waijt to reqd
  much more from you. This is really a tremendous web site.

 1. september 13th, 2009 i 13:34 | #1
 2. december 20th, 2009 i 20:12 | #2
 3. januari 6th, 2010 i 22:58 | #3
 4. januari 16th, 2010 i 19:35 | #4