Finns MSN i Linux?

Har du funderat på att byta från Windows till Linux men är rädd att du kommer sakna vissa program?
Jag ska här ta upp några av de vanliga program som många använder i Windows och några av de alternativ som finns i Linux.

Till att börja med kanske det viktigaste programmet i dagens datorer – webbläsaren.
De vanligaste webbläsarna till Windows är Internet Explorer och Firefox där den senare fungerar alldeles utmärkt under Linux och är dessutom förinstallerad med Ubuntu.

Nästa program är är epostklienten. Här är det evolutions som är förinstallerad med Ubuntu men själv använder jag Thunderbird eftersom jag är van vid det programmet sen Windows. Till Thunderbird använder jag också tillägget Lightning som gör att jag kan hantera min kalender från samma program.

Ett annat viktigt program är en snabbmeddelandeklient såsom MSN eller ICQ. Som standard följer programmet Pidgin med när du installerar Ubuntu. Pidgin klarar av såväl MSN och ICQ som en massa andra protokoll vilket gör att man kan använda samma program för alla protokoll man använder.

Pidgin
Pidgin

Om man inte tycker om utssendet på Pidgin och bara använder MSN finns alternativet aMSN som ser mer ut som windowsvarianten.

aMSN
aMSN

Ett skrivprogram är också något som bör finnas och här finns OpenOffice.org som jag tidigare har skrivit om som ett alternativ till MIcrosoft Office.

Som du ser så finns det bra alternativ till de vanligaste programmen som man använder i Windows. Ofta är dom installerade från start men om man vill ha en specifik variant går det ofta att hitta flera alternativ.
Detta är ju bara några av dom viktigaste programmen och jag kommer senare skriva om andra program som man kan tänkas använda. Men det här är dom som i stort sätt alla anväder på sin dator.

Kom gärna med förslag på vilka program jag ska skriva om. Vilka program tror du att du kommer sakna om du börjar använda Linux istället för Windows?

2 tankar på “Finns MSN i Linux?”

  1. Med Pidgin är det enkelt att skicka filer genom att bara dra dem till konversationsfönstret. Däremot har det programmet inget stöd för webcam.
    Vill man använda webcam är amsn ett bättre alternativ, det klarar både webcam och att skicka filer.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.