Gratis antivirusprogram

Ofta när man köper en ny dator följer det med någon form av antivirusprogram och nästan lika ofta är det medföljande programmet bara en provversion som slutar fungera efter någon månad. Efter den här prövotiden slutar programmet att uppdatera sig och man står nu utan skydd om man inte betalar för en licens – eller skaffar sig ett gratis antivirusprogram.

avast

Det finns visserligen fördelar med de kommersiella säkerhetspaketen, som att man får tillgång till support och att man kan få flera skydd i samma program. Men många gånger vill man inte betala för ett program som man måste ha på datorn när det finns gratis alternativ.

Två av de vanligaste gratis antivirusprogramen är AVG Anti-Virus Free Edition och Avast! Home Edition och de finns att ladda ner från respektive hemsida.

Direktlänkar för nedladdning av program

Min personliga favorit är Avast! och jag använder den på mina datorer hemma. Väl installerad sköter den sig i stort sett själv och man märker bara av den när den då och då berättar att den har uppdaterat virusskyddet.

För att använda Avast! måste man registrera sig på deras hemsida (helt gratis) och man får då hem en licensnyckel till sin e-post. Denna licensnyckel klistrar man helt enkelt in när man startar programmet första gången och blir tillfrågad om den.

Registreringen räcker ett år, sedan kommer man bli ombedd att göra en ny registrering för att få en ny nyckel.

2 tankar på “Gratis antivirusprogram”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.