Håll koll på nättrafiken

Har du någon aning om hur mycket du laddar ner eller upp från internet?

Ofta har man koll på hur mycket man själv aktivt laddar ner men det finns fler program på datorn som tar bandbredd utan att man tänker på det. Hur många vet exempelvis hur mycket som laddas upp och ner under ett videosamtal med skype, MSN eller liknande? Det här kan framförallt vara intressant att hålla koll på om man använder sig av t.ex. någon form av mobilt bredband där mängden data som man får ladda ner varje månad är begränsad.

Med hjälp av programet NetLimiter kan man på ett enkelt och överskådligt sätt få reda på hur mycket man har laddat ner och upp under olika tidsperioder t.ex. nuvarande månad.

Statistik för nättrafik
Statistik för nättrafik

Man får också upp en lista med de program som använder sig av internet och kan på så vis, istället för att bara se den totala användningen, även se hur mycket ett specifikt program har använt.

NetLimiter finns i flera olika varianter med lite olika funktionalitet där man t.ex. kan kontrollera bandbredd för olika program men om man nöjer sig med att bevaka räcker det med gratisvarianten NetLimiter 2 Monitor som finns att ladda ner på deras hemsida.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.