Lyssna på musik gratis med Spotify

Det finns flera sätt att på laglig väg lyssna på musik på nätet – helt gratis.

Den som jag har testat och tycker fungerar riktigt bra är Spotify, som dessutom är skapad av ett par svenskar.

Några intressanta funktioner är bland annat att man enkelt kan dela spelningslistor med sina vänner genom att i programmet kopiera adressen till sin egen lista och sedan skicka den till sin kompis (eller kanske lägga upp den på sin blogg). Kompisen kan sedan klicka på länken och välja att öppna den med Spotify och har sedan din lista i sin spelare. Om du sedan ändrar i din lista så kommer ändringarna även ske hos de som du har skickat din lista till.

Spotify
Spotify

En annan bra sak är att det går att söka på ganska många olika sätt, t.ex. har jag i bilden ovanför sökt efter låtar, artister och album som kom ut 2001-2004 inom gengren rock.

Spotify är helt gratis och finansieras genom reklamsnuttar på runt 15-30 sekunder som kommer in med ungefär 5-6 låtars mellanrum. Om man vill slippa reklamen kan man köpa ett dygnspass för nio kronor och reklamen försvinner då i 24 timmar (perfekt om man vill ha fest och inte tycker om reklamavbrott).

Ett annat alternativ är att använda en månadsprenumeration för 99kr/mån där man alltid är utan reklam.

Tyvärr har gratisversionen inte öppnat helt ännu så tillsvidare måste man få en inbjudan för att kunna använda den. En inbjudan kan man få genom att ansöka på deras hemsida och sedan hålla tummarna eller genom att få en av en användare som inte har använt sina inbjudningar ännu.

11 tankar på “Lyssna på musik gratis med Spotify”

  1. På Spotifys hemsida (www.spotify.com) klickar du på “Get started” och skriver in din mailadress för att ansöka om en invite från dem.

  2. Jag är fan inget data-proffs, men inte är jag ett pucko heller! När jag kommer in på er sida, efter att gjort en sökning dels på “lyssna gratis musik” samt “ladda ned gratis musik. Men jag klickar och klickar inte nånting som leder till musik blir resultatet. Tala om för mej nu: HUR FAN SKA JAG LYCKAS MED DET SOM ALLA VERKAR LYCKAS MED?
    Svara på nåt jävla sätt, please! En desperat 51-taggare som försökte lyssna på Dave Stewarts solo-album. Kats

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.