OpenOffice.org

Om man tycker det är dyrt att införskaffa Microsoft Office men fortfarande behöver en kontorssvit (skrivprogram, kalkylprogram m.m) så finns det ett mycket bra alternativ i OpenOffice.org.

OpenOffice.org är en komplett kontorssvit och innehåller bland annat skrivprogrammet Writer, kalkylprogrammet Calc och presentationsprogrammet Impress vars motsvarigheter i Microsoft Office heter Word, Excel och PowerPoint.

OpenOffice.org fungerar på både Windows, Linux och Mac och är helt gratis.  Hela paketet (142MB) kan enkelt laddas ner från deras hemsida.

openoffice-download

OpenOffice.org är väldigt likt Microsoft Office och använder du inte några av de mer avancerade funktionerna som finns där kommer du knappt märka någon skillnad när du byter till OpenOffice.org.

Writer
Writer

Programmen är kompatibla med Microsofts program och det går alltså att öppna dokument och datablad som är skrivna där. Det finns också en möjlighet att spara sina filer i Microsofts format om man har behov av det.

En annan mycket trevlig detalj är att man genom en knapp enkelt kan exportera sina dokument till PDF.

Paketet innehåller även databasprogrammet Base, ett program för att skriva matematiska formler (Math) och ett program för att rita flödesscheman (Draw)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.