Savage 2 – A Tortured Soul

Såhär till jul kan det ju vara trevligt att testa något nytt spel. Det blir ännu trevligare om det är bra och dessutom helt gratis. Ett annat stort plus är att det finns tillgängligt för både Linux, OS X och Windows vilket gör att alla kan vara med och kämpa mot varandra.

Savage 2 – A Tortured Soul, är ett spel som kombinerar strategi och action. Man kan dels spela som Commander och då fungerar spelet ungefär som ett RTS spel (Real Time Strategy), där man har som uppdrag att guida och ge support till sina medspelare. Den som är Commander ser också till att nya byggnader konstrueras så att laget kan tjäna pengar och få tillgång till nya enheter.

savage-commander
Såhär ser det ut när man spelar som Commander

Om man inte vill ta på sig ansvaret för att styra och ställa över alla kan man istället hoppa in och spela en av enheterna. Det finns lite olika enheter att välja mellan, beroende på hur långt in i spelet man har kommit och vilka byggnader som din Commander har byggt. Vartefter man spelar så får man erfarenhetspoäng som man kan använda för att förbättra sin karaktär.

savage2-action
Här spelas en karaktär i tredje persons vy
savage2 - FPS
Här spelas en karaktär i första persons vy

Den som spelar som Commander kan inte styra lagets enheter utan man måste själv vara uppmärksam på vart man ska ta vägen för att inte hamna själv och bli ett lätt byte. Det gäller alltså att alla sammarbetar och lyssnar på sina ledare för att laget ska bli framgångsrikt, vilket gör det hela extra intressant.

För att få tag i spelet surfar man helt enkelt in på spelets hemsida och laddar ner det. För att kunna spela online behöver man skapa ett konto vilket man kan göra inne i spelet när man startar det.

Den enklare typen av konto är helt gratis men vill han få tillgång till statistik och kunna se inspelade matcher m.m så måste man köpa ett premiumkonto som kostar 10 dollar.

1 tanke på “Savage 2 – A Tortured Soul”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.