Ta kontroll över dina hämtade filer

Använder man Firefox som webbläsare så sparas filerna som standard i en egen mapp under din användare när man laddar ner något. Det här kan ju vara lite frustrerande för en del men självklart finns det en lösning.

Man öppnar helt enkelt webbläsarens Inställningar under menyn Verktyg. Där finns en flik som heter Allmänt och under den kan man välja vart filerna ska hämtas.spara-filer

Man kan antingen välja att alltid spara filerna på samma ställe (t.ex. skrivbordet) eller så kan man välja att fråga för varje fil var man vill spara den.

3 tankar på “Ta kontroll över dina hämtade filer”

 1. Tjenare Erik

  Detta är bra tips blir galen på att de satt standardinställningen till att spara direkt på skrivbordet. Schysst med grejjor om firefox, har 2 förfrågningar:
  -> Har hört att firefox cachar 3000 sidor bakåt (så man kan trycka på back-knappen 3000 gånger), stämmer detta? Kan du göra lite efterforskning?
  -> Finns sjukt mycket tweaks o grejjer man kan göra genom inställningsmenyerna man når genom adress fältet (tex about:chache), att få bättre koll på dessa vore najs. Bla finns ett tweak som gör att man skickar flera sidefterfrågningar istället för bara en och därigenom laddar sidor snabbare. Kommer inte ihåg hur man gör detta längre, kan vara värt att kika på.

  Peace, kommer hem om 3 veckor nu, Gott Nytt år!
  Emil

 2. Det där med att skicka flera sidförfrågningar samtidigt är något som jag brukar fixa direkt när jag installerar Firefox. Det var dock ett tag sedan nu så jag kommer inte ihåg på rak arm vilket kommando det var. Men det finns som sagt mycket man kan tweka och det kommer nog bli något inlägg om det i framtiden.

  Gott nytt år på dig också.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.