Windows 7 i bilder

Nu har jag installerat Windows 7  på en lite nyare dator och eftersom aero nu flyter smidigt så ska jag ge er de bilder som jag utlovade tidigare när jag första gången skrev om Windows 7. Som vanligt är det bara att klicka på bilderna om du vill se dem i större format.

Fönsterväljare - Klicka för att förstora

Den första bilden visar när jag växlar fönster med Windowstangenten + Tab. Den här funktionen fanns visserligen redan i Vista men jag tyckte att den kunde få en plats här ändå bara för att det ser så snyggt ut.

Aktivitetsfältet

Välja fönster - Klicka för att förstora

Här kommer vi till lite nyheter med Windows 7, nämligen hur aktivitetsfältet fungerar. Meningen är att man bara ska ha en ikon för varje program oavsett hur många fönster man har öppna och för att lösa hur man väljer mellan olika fönster får man upp en ny meny när man håller musen över, eller klickar på, ett program. När man sedan drar musen över rutorna i den nya menyn visas det aktuella fönstret direkt i sin riktiga position på skärmen medan övriga fönster blir transparenta.

Skrivbord - Klicka för att förstora

En annan nyhet är att det har blivit enklare att ordna upp fönster bredvid varandra. När man drar ett fönster till en kant kan man direkt få det att ta upp halva skärmen och innan man släpper upp musknappen ser man en transparent rutan som visar var fönstret kommer hamna. Vill man istället maximera ett fönster kan man istället dra det till toppen av skärmen.

Startmenyn - Klicka för att förstora

I startmenyn kan man, precis som i Vista, direkt skriva namnet på det program eller den fil som man söker istället för att leta i menyerna. Det här är en riktigt bra funktion som underlättar ganska mycket när man vet vad man letar efter.

Snabbmeny - Klicka för att förstora

Om man högerklickar på ett program i aktivitetsfältet får man upp en snabbmeny där man, beroende på program, kan utföra vissa vanliga uppgifter såsom att öppna nyligen använda filer eller liknande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 tankar på “Windows 7 i bilder”

  1. Har köpt en ny laptop, med Windows Vista som operativsystem. Jag tycker inte om det. Hur kan jag bli av med det och få in ex. XP istället?

  2. Beroende på var du har köpt din dator kan man ibland få erbjudande om nedgradering till XP eller en framtida uppgradering till Windows 7 (vet inte om några har börjat med det ännu eller om det kommer först när Windows 7 släpps).

    Om du inte kan få några sådana erbjudanden där du inhandlade din dator är det att köpa en licens för XP som gäller (om du inte har en redan) alternativt att ladda ner ett gratis operativsystem såsom exempelvis Ubuntu och börja använda det istället.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.