Dags för tv-licens?

Betalar du redan TV-licens eller klarar du dig kanske eftersom du inte har någon
tv-mottagare hemma?
Kanske har du däremot en dator och möjligtvis har du internetuppkoppling?

SVT lanserar snart fullständiga kanaler på nätet vilket gör att din dator förvandlas till en tv-mottagare som alltså är avgiftsbelagd. Om du som privatperson redan betalar tv-licens kommer du inte påverkas av det här mer än att du får tillgång till SVT:s kanaler via internet vilket är trevligt. Om du däremot inte betalar redan så kommer det räcka med att ha en dator för att du ska bli skyldig att betala licensen.

Om du har fler än tio datorer (om du till exempel har ett företag eller liknande) blir det dyrare än så, eftersom licensen bara täcker tio mottagare. Detta innebär att du blir tvungen att betala för flera tv-licenser oavsätt om datorerna används för att titta på tv eller inte. I maj väntas dock regeringen klubba igenom en lag om ett tak som innebär att man inte ska behöva betala mer än en licens. En sådan lag kan i så fall inte bli verklighet förren tidigast 1 januari nästa år.

Att SVT lanserar nya sätt att få tillgång till deras material är ju bra, men problemet som jag ser det är att man nu helt plötsligt kommer kunna börja ta betalt för något som tidigare varit kostnadsfritt – nämligen att ha en dator.

Andra bloggar om , , , , , , , , ,

1 tanke på “Dags för tv-licens?”

 1. http://docs.google.com/Doc?docid=dchwsf6k_1g2dvjwgc

  Början till ett dokument jag ska skicka som rekommenderat brev till Riksradiotjänst i Kiruna.
  Det är medvetet rätt provokativt, men jag vill ha en reaktion – och en reaktion NU, så att vi som är motståndare kan försöka formera oss …

  Återigen, det enklaste sättet att undvika alla de “hårklyverier” som blir följden är att dra en avgift på skattsedeln som alla har råd med för att finansiera “public service” – allt därutöver kan de ju hitta självfinansierande modeller för, även abonnemangsbundna tjänster på nätet!

  //Alatariel
  alatariel (sn4bel-a} users Punkt sourceforge dot net

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.