Försök med elbilar

Nu kan du tanka bilen med el. I alla fall om du bor i Berlin och är en av de utvalda som ska testköra en av de 50 exemplar av den specialtillverkade BMW Mini som specialtillverkats för Vattenfalls elbilsförsök.

De som är med i försöket kommer kunna “tanka” sin bil på speciella elmackar som Vattenfall har satt upp och bilen som de kör får hyras för runt 7000 kr i månaden.  Nu kanske inte 7000 kr i månaden är vad man vill betala för en bil som är så pass begränsad som en elbil kan bli, men det är kul att det börjar hända saker på området elbilar och utvecklingen går ju framåt. Sen kan det ju också vara vara värt en del att känna att man kör en förhållandevis miljövänlig bil.

Senare är det tänkt att försöket ska utökas till 500 elbilar och spridas ut i andra storstäder i världen. Kanske kan man komma att se lite fler elbilar i Sverige inom en snar framtid. Du kan läsa mer o försöket hos NyTeknik.

Det ska bli spännande att se hur försöket utvecklar sig, batteriet som sitter i ger, enligt BMW,  en räckvidden för bilen på runt 240 km vilket borde vara tillräckligt för de flesta resor som görs – framförallt i en storstad.


Andra bloggar om , , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.