Håll frihetsgudinnan i din hand

Har du funderat på hur man i filmer lyckas klippa in kända byggnader och platser när man inte har råd eller möjlighet att filma på plats. Tekniken som används heter Augmented Reality och kan beskrivas ungefär som en form av Virtual Reality. Nu kan du själv experimentera hemma med din egen webbkamera utan att det behöver kosta dig något.

Allt du behöver göra är att först gå till företaget ARSights hemsida och ladda ner ett program som tar hand om allt arbete. Sedan får du skriva ut en markör så programet vet var den ska placera byggnaden. Därefter är det bara att ge sig ut på Google Earth och leta byggnader (om du laddar ner en plugin som finns på deras sida så kan du leta direkt i webbläsaren).

Markör - Klicka för att förstora

För att se byggnaden torna upp sig på ditt skrivbord börjar du helt enkelt med att lägga markören på skrivbordet och starta programet. Under uppstarten får du välja vilken byggnad som ska visas och du väljer då den fil som du laddade ner tidigare när du letade byggnader på Google Earth.

När programet har startat riktar du din webbkamera mot markören och byggnaden dyker upp på din skärm. Vill du hålla byggnaden i din hand är det bara att ta upp markören i handen och rikta webbkameran mot handen. Kanske en idé till en ny storfilm?

Frihetsgudinnan - Klicka för att förstora

Verkar det spännande så kan du läsa mer om ARSights och augmented reality på NyTeknik.se


Andra bloggar om , , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.