Coldplay släpper musik gratis på nätet

leftrightleftrightleftRockbandet Coldplay har beslutat sig för att släppa sitt album “Left Right Left Right Left” för gratis nedladdning via deras hemsida. Låtarna som laddas ner är i mp3-format och hela albumet ligger på ungefär 50 MB.

Det här tycker jag är ett riktigt kul initiativ som visar på möjligheten för ett band att sprida sin musik via internet och därmed få mycket bra reklam inför kommande livespelningar. Jag har tidigare skrivit om det kanske inte lika kända bandet Officer Roseland som tog det hela ytterligare ett steg genom att ge pengar till de som laddade ner deras albumStimulus Package“, med möjlighet att skänka pengarna till välgörande ändamål.

Coldplay har tidigare erbjudit en låt för gratis nedladdning  och som jag sa tidigare så tror jag att artister kan tjäna på att ge bort musik på det här sättet genom att fler personer börjar lyssna på deras musik. När de når ut till en större publik ökas efterfrågan på livespelningar och de kan sälja mer “prylar” runt om.

Coldplay har till exempel en egen webbutik, där de säljer bland annat tröjor och accessoarer, som troligen blir mer välbesökt i och med det här initiativet och kanske kommer de även märka skillnad då de kommer till Sverige och spelar i augusti nu i år.

Verkar det intressant så hittar du direkt till albumets nedladdningssida här.


Andra bloggar om , , , , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.