Hyr och köp film via headweb

Headweb är en ny tjänst som låter dig hyra film via nätet. När du har hyrt en film streamas den till din dator, du laddar alltså ner filmen samtidigt som du tittar på den vilket kräver att du har en relativt snabb internetuppkoppling (minst 2 Mbit/s enligt Headweb). Vet du inte vad du har för hastighet kan du kontrollera det på bredbandskollen.

Om du inte vill se filmen via din dator, eller om du vill kunna se filmen mer än de 24 timmar som du får när du hyr filmen, kan du istället köpa filmen och ladda ner den till din dator. Då kan du bränna filmen till en DVD och se den på din TV eller var du nu känner för att se den (inga DRM eller andra kopieringsskydd här inte).

För att ladda ner filmer använder du dig av Headwebs eget program som utnyttjar bittorrent teknik för att hämta hem filmen. Det betyder att när du ladda ner en film så hjälper du också till med att ladda upp filmen till andra användare. Som tack för hjälpen får du därför poäng beroende på hur mycket du laddar upp. De här poängen kan sedan växlas in för att kunna hyra eller köpa fler filmer. Du kan också tjäna poäng genom att betygsätta och kommentera filmer.

Filmer

Headweb är inte låst till Internet Explorer utan fungerar utmärkt på andra webbläsare och programmet för nedladdning finns för både Linux Mac och Windows vilket gör att de flesta borde kunna använda sig av tjänsten. Priserna för filmerna varierar men vanligast är mellan 19 och 39 kr för en hyrfilm.

Testa och se vad du tycker, du hittar till Headwebs hemsida genom adressen www.headweb.com.


Andra bloggar om , , , , , , ,

4 tankar på “Hyr och köp film via headweb”

  1. Blev så blåst av Headweb, filmen hackar och man är tvunget att bindas till dem, alla försöker tjäna pengar på konsumenter till vilka priser som helst, sitt i soffan hela dagen, vi levererar mat och film, gå aldrig ut!!!välj oss,prova oss,,,,snälla låt människan vara fri,,,,gå ner till video butiken
    hyra en film billigt, sätta den i en bra dvd eller blueray spelare, njuta med lite godis och dricka.
    Film på internet är så dåligt och instängt, de klarar inte blueray på flera år med dagens dyra bredband, då måste du köpa dyraste bredbandet och dyraste grafik kortet, Varför? när du har en dvd som är det snabbaste alternativet, och du får rådfråga personalen i butiken.
    BORT MED INTERNET FILM, BEVARA VIDEO BUTIKERNA SOM KÄMPAR FÖR DIN SKULL!!!!!!!!

  2. Headwebs uppspelning hackar hur du än gör. Jag kör Plex på en MacMini med bredband uppmätt 48Mb/s. Testat även på andra datorer hemma med Win7 samt XP och det är inget jag kan rekommendera. Undrar hur mycket och om de cachar/buffrar överföringen något. Om det sker så är det andra problem med deras spelare.
    Som sagt, idagsläget är inte Headweb något jag kan rekommendera.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.