Ladda ner filmer från YouTube

Har det hänt dig att du har sett en film på exempelvis YouTube som du skulle vilja spara? Det finns flera lösningar för att lyckas med detta men om du använder Firefox som webbläsare är den enklaste att börja använda tillägget DownloadHelper.

Med tillägget installerat kommer du få en ny ikon i menyn till vänster om adressfältet som du kan se i bilden.

DownloadHelper - Klicka för att förstora

När du spelar en film från YouTube (eller någon annan liknande tjänst) kommer du kunna klicka på den här ikonen och få upp en meny där du enkelt kan ladda ner filmen till din dator. Som standard laddas filmerna ner i mp4-format men genom att välja alternativet Download & Convert kan du få filmen till flera andra vanliga format.

Tillägget DownloadHelper laddar du ner från tilläggssidan för Firefox eller direkt i i webbläsaren genom att, via menyn Verktyg -> Tillägg, söka efter downloadhelper.


Andra bloggar om , , , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.