Wolfram alpha – den annorlunda sökmotorn

När man diskuterar sökmotorer är det oftast Google som, helt naturligt, kommer på tal men det finns en andra intressanta sökmotorer som du bör känna till när du vill hämta information från internet.
En av dessa är Wolfram Alpha (utvecklad av matematikern Steven Wolfram) som presenterar presenterar den information som den anser vara intressant. Istället för att ge en lista på länkar till sidor som kan vara intressanta såsom Google och de flesta andra sökmotorer gör.
Det märks att det är matematiker som har utvecklat tjänsten för den är väldigt förtjust i siffror och ekvationer och letar du efter den senaste modebloggen är nog inte det här rätt sökmotor för dig. Vill du däremot på en enkelt och snabbt sätt få fram de viktigaste siffrorna över ett företag eller veta befolkningsmängden i en stad eller vilket väder det är hos dina kusiner i USA fungerar tjänsten utmärkt.

Wolfram Alpha - Klicka för att förstora

Klicka på bilderna för att förstora dem så de blir mer lättläsliga

Wolfram alpha är en ganska ny tjänst och på engelska. Det innebär att den hämtar den största delen av sin information från engelska sidor (du kan se var den har hämtat sin information ifrån genom att klicka på Source information längst ner i sökningen) men den har i alla fall koll på att det är Sveriges nationaldag nu i helgen.

Wolfram Alpha - Klicka för att förstora

Wolfram Alpha är inte en utmanare till Google, snarare ett komplement för att hitta viss relevant information snabbt.

Testa och se vad du tycker, du hittar sökmotorn på www.wolframalpha.com.


Andra bloggar om , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.