Aardvark – en ny typ av söktjänst

AardvarkAtt hitta ren fakta och annan information via nätet brukar oftast vara ganska lätt. När det kommer till åsikter och smak blir det svårare. När man till exempel vill veta vilket av två hotell som har trevligast personal eller vilken pizzeria som serverar godast pizzor i staden så blir det genast svårt för datorn att förstå vad du menar.

Det är här den nya söktjänsten Aardvark kommer in i bilden. Den söker nämligen inte efter informationen på nätet utan skickar din fråga via chattprogram eller e-post till dina vänner, eller vänners vänner. För att du inte ska få en massa konstiga frågor som du inte kan svara på kan du ställa in flera saker om när, vilka och hur många frågor du vill svara på. Programmet använder sig dessutom av flera andra sätt (däribland Facebook) för att ta reda på vilka som är dina intressen och därigenom avgöra vilka frågor som ska sändas till just dig.

När du har registrerat dig på hemsidan så kan du lägga till Aardvark som en ny kontakt i MSN och sedan är det bara att börja fråga.

Aardvark finns ännu bara på engelska och man måste alltså ställa frågorna på engelska för att programmet ska veta till vilka den ska skicka frågorna. Dock är fler språk är på väg och däribland finns svenska.

Läs mer om Aardvark:
IDG: Aardvark söker bland dina vänners vänner

Andra bloggar om , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.