Säkerhetshål i Internet Explorer

InternetExplorerAnvänder du en äldre version av Internet Explorer när du surfar på nätet? I så fall bör du tänka till en gång extra innan du besöker hemsidor som du inte vet är säkra.

Microsoft har bekräftat att hackare utnyttjar ett säkerhetshål i webbläsarna Internet Explorer 6 och Internet Explorer 7 som gör att de kan ta kontroll över din dator. Det här säkerhetshålet är så pass allvarligt att du inte kommer undan bara genom att undvika att installera skumma program från okända sidor. Det räcker med att du på något sätt luras in på en infekterad sida för att skadan ska vara skedd.

FirefoxSå hur ska du göra för att skydda dig mot såna här attacker? Det enklaste sättet är som vanligt att du använder dig av uppdaterad programvara. Om du använder version 6 eller 7 av Internet Explorer bör du så fort som möjligt installera den senaste versionen av samma webbläsare, Internet Explorer 8, eller ta dig en titt på den fria webbläsaren Firefox som du kan ladda ner gratis här.


Andra bloggar om , , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.