Mer gratis musik på nätet

Just nu är Spotify den musiktjänst som alla pratar om men det är inte alla gånger som den musik du letar efter går att hitta där. Vill du fortfarande få tillgång till musiken på ett nästan lika enkelt sätt kanske du ska ta dig en titt på Grooveshark. Till skillnad från Spotify så laddar du inte ner någon spelare utan musiken spelas direkt i webbläsaren. Personligen så saknar jag möjligheten att spela musiken i ett eget program men smaken är ju som baken. Kanske tycker du att det är skönare att få tillgång till musiken direkt i webbläsaren så du slipper installera något extra program.

Grooveshark

En fördel med Grooveshark jämfört med Spotify är att du slipper bli avbruten av reklam stup i kvarten vilket ibland är känslan när man kör Spotify med gratiskonto.

En annan bra sak med Grooveshark är att du kan skapa spellistor som du sedan kan publicera på din hemsida eller blogg. Den här publiceringen är mycket enkel att göra och fungerar ungefär på samma sätt som när du publicerar en film från YouTube. Allt du behöver göra är att trycka på knappen “embed” , välja hur din spelare ska se ut och sedan kopiera koden till dit du vill publicera den. Då har du helt plötsligt en egen musikspelare på din hemsida eller blogg.

På Grooveshark kan du hitta mycket i musikväg så om du saknar en låt på Spotify eller inte har fått en invite ännu kan det vara värt att ta en titt där.

Andra bloggar om , , , ,

2 tankar på “Mer gratis musik på nätet”

  1. Ser ut att vara en spännande tjänst. Dock verkar den inte vare färdigutvecklad ännu och jag kan inte hitta hur man skapar spelningslistor.
    Det verkar mer som att det man ska ha möjlighet att provlyssna på vissa låtar annan man bestämmer sig för att köpa och ladda ner dem.

    Men det är helt klart spännande att det börjar ploppa upp tjänst efter tjänst som låter dig lyssna på musik gratis. Det gillar jag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.