Needish – för dig som behöver något

Känner du att det är något du behöver? Vad det än kan vara så kanske det egentligen bara är den nya sidan Needish du behöver.

Needish

Vad är Needish och vad har jag för nytta av sidan?
Needish är till för alla som behöver något. Behöver du något postar du ett så kallat “Need” där du beskriver vad du behöver. Exempel: “jag behöver en städerska en gång i veckan”. Användare och företag kan då hjälpa dig med ditt Need. En användare visar sig vara intresserad av jobbet, eller ett företag erbjuder sina tjänster för att hjälpa dig.

Ett Need kan gälla i princip vad som helst, du kan bland annat erbjuda anställning, göra offertförfrågan, be om rekommendationer, söka information, sälja eller hyra ut något.

När du söker bland redan inlagda “Need” kan du underlätta ditt letande genom att skapa ett filter med ord och geografisk avgränsning för att prenumerera på intressanta annonser. Är du exempelvis intresserad av att köpa en cykel i Stockholm, kan du prenumerera på alla Needs som handlar om detta och få ett mail när något matcher dina intressen.

Needish fungerar också som ett företagsregister då företag kan köpa en företagsprofil på Needish. På så vis kan företag vinna nya kunder genom att skapa ett nätverk kring sitt företag och att användare blir så kallade “glada kunder” och kommunicerar relevant information om produkter och tjänster.

Needish2

Needish är ett nytt begrepp för många svenskar men sidan har funnits ett tag utomlands och har redan mängder av användare. Så här berättar de själva om hur sidan skapades.
Needish startade som en idé i en bastu i Malmö i början av 2007. VD Oskar Hjertonsson snackade med en kompis som jobbade på Eniro, Johan Ehn, angående Johans idé om att skapa en slags sökmotor där man klickar på “hitta” istället för “sök”. Idag är Needish långt ifrån att vara just det, men det var så det började!

Dagen efter ringde Oskar sin kompis i Chile, Daniel Undurraga. I flera år hade de båda snackat om att göra kod i Chile för att sälja i andra länder, utan att ha någon speciell idé. Daniel blev omedelbart intresserad av idén om Needish. Bolaget startade april 2007, i Chile, efter att Oskar och Daniel sagt upp sina jobb. Johan var inte aktivt anställd på den tiden, men är sedan några veckor tillbaka igång i Sverige.

Sajten lanserades i september 2007, vilket hjälpte dem att få in fler affärsänglar. Därefter skrotades i princip all kod och hela sajten byggdes om för att återlanseras den 15 mars 2008.

Idag har Needish snart 1,5 miljoner besökare i månaden, över 100 000 registrerade användare, främst i Chile och i genomsnitt 5 hjälp per Need.

Nu vill vi att även Sverige ska få ta del av Needish och dess fördelar!

Jag önskar Needish lycka till och hoppas att det går bra för dem även här hemma i Sverige.

Mer läsning om Needish:
NyT: Svenskar bakom succésajt i Chile

Andra bloggar om , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.