Ta backup i molnet

Jag har tidigare skrivit om vikten av att regelbundet ta backup på sina viktiga filer för att undvika dataförlust om något skulle gå fel. Men hur ska man göra om man bara har en hårddisk? Att ha en säkerhetskopia av sina filer på samma hårddisk som originalfilen ger ingen vidare säkerhet. Ett alternativ till den lokala backupen är att säkerhetskopiera sina filer över internet eller i molnet som det kallas. Du kan hitta fem riktigt bra alternativ för backup på internet på sidan online backup hos Mjukvara.se.

Moln
Dags att börja spara dina filer i molnet?

Att använda sig av online backup kostar ofta en liten slant om man vill få tillgång till mycket lagringsutrymme och snabba filöverföringar. Om man inte ska lagra så stora filer så går det däremot att lösa backupen gratis. Storgate erbjuder exempelvis 2BG gratis lagring för privatpersoner och box erbjuder 1BG gratis lagring med en begränsning på 25MB per fil.

Vill du bara ta backup på dina dokument eller andra mindre filer så räcker de här gratisalternativen utmärkt men vill du däremot spara en kopia på alla dina digitalfoton känns utrymmet snabbt litet. Även om du behöver så mycket utrymme att du behöver betala för dig kan det vara en bra idé att först testa gratisvarianten för att se vilken tjänst som fungerar bäst för dig. De tjänster som inte erbjuder gratisalternativ brukar erbjuda en prövoperiod på ca 30 dagar så att du kan se vad du tycker.

Andra bloggar om , , , , ,

1 tanke på “Ta backup i molnet”

  1. Jag tänker lite extra extra, så just mina bilder backupas men jag lägger dem även på Flickr, just för att få ytterliggare en backup. För mig är mina bilder så värdefulla.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.