3 kommentarer

  1. Jonas

    Jag är övertygad om att Internet vore ett otroligt mycket bättre ställe att vara på om man var tvungen att identifiera sig (förutsatt att säkerhetsmekanismen är 100%ig). I slutändan är det ju en avvägning mot den personliga integriteten, men det kan man åtminstone teoretiskt styra med hjälp av regelverk som förbjuder t.ex. sparande av loggar för allt som inte är direkt missbruk.

    Oavsett är det en idé som man inte direkt skall avvisa. Personligen skulle jag inte ha något emot att behöva identifiera mig på Internet.

  2. Du är nog inte den enda som inte skulle ha något emot att identifiera sig på internet men det är långt ifrån alla som känner likadant. Framförallt eftersom en hundraprocentig säkerhetslösning inte går att skapa.

    Det skulle också innebära en väldig massa problem vid identifiering. Hur löser man att flera i ett hus använder samma internetlina och därmed har samma IP-nummer? Det skulle inte heller gå att fortsätta med öppna surfzoner.

    En lösning skulle ju kunna vara att man identifierade sig i webbläsaren när man skulle börja surfa men internet är ju så mycket mer än surf via webbläsaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *