Icenet – bredband för glesbygden

Bredbandsoperatören Icenet som har specialiserat sig på att erbjuda bredband på landsbygden har haft det lite blåsigt ett tag och i februari sattes förra ägaren, Nordisk mobiltelefon, i konkurs.Icenet logga

Nu har man börjat ta tag i saker och ting och sedan den nya ägaren, Access, tog över i våras så har man investerat över 1.4 miljarder. Den summan räknar man med att fördubbla inom de närmsta två åren. Man har bland annat tänkt att kunna erbjuda maxhastigheter på upp till 14.4 megabit per sekund redan nästa år.

Icenet erbjuder nu bredband med turbo 3g-teknik på 450Mhz frekvensen vilket medger täckning över stora områden och nu täcker man enligt deras hemsida 90% av Sveriges yta och hela kustbandet. Det här gör dem till ett bra alternativ för de som bor eller rör sig utanför täckningsområdena för andra bredbandstjänster, både fasta och mobila.

Täckningskarta för Icenet

Som man kan se på täckningskartan här ovanför så täcks förutom nästan hela Sverige även stora delar av Norge och Danmark. De grå områdena representerar var man saknar täckning.

Läs mer om Icenet:
NyT: Icenet dubblar investering i nätet
NyT: Nya miljarder tinar upp glesbygdsnät

Andra bloggar om , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.