Google+

Ganska nyligen slog Google upp portarna för ett nytt socialt nätverk på Internet, det kallas för Google+ och fyller ungefär samma funktion som Facebook. Du kan dela med dig av text och bilder och kommentera andras delningar.

Google+ fungerar så att du delar in alla dina kontakter i kretsar för att på ett enkelt sätt välja vad du vill dela med olika personer. Du kan ha en krets för den närmaste familjen, där du kan dela sådant som du kanske inte vill sprida till alla dina kontakter. En annan krets kan innehålla kollegor från jobbet och en tredje kan innehålla personer som du är intresserad av att följa men kanske inte har något att dela med dig själv till. Det är upp till dig hur du vill bygga upp dina kretsar och varje kontakt kan vara med i flera olika kretsar.

Google+ använder sig av samma användarkonto som till de övriga Googletjänsterna; Gmail, Gtalk, google docs, google calendar m.m. vilket gör det väldigt enkelt att börja använda Google+ om man redan har ett konto.

Om du har en Androidtelefon eller en Iphone kan du ladda ner Google+ och använda direkt i telefonen. Om du kör mobilappen från en Androidtelefon kan du dessutom aktivera “instant upload” eller direktöverföring, som helt automatiskt läddar upp alla bilder och filmer som du tar med telefonen till ett privat webbalbum. Smidigt och du vill ha en backup av dina bilder eller bara underlätta för att dela eller visa bilderna senare – direkt från en dator. Då kan du glömma bort alla jobbiga inkopplingar av telefonen till datorn – bilderna bra finns där ändå.

Du kanske har lagt märke till +1-knappen som finns på hemsidor lite överallt på internet? +1-knappen är en del av Google+ och fungerar på ungefär samma sätt som Facebooks Like-knapp. Den låter dig tala om för dina vänner och andra på Internet att den här sidan tycker jag är bra.

Det här var bara en del av vad  Google+ är. Vill du läsa mer om vilka funktioner som finns i Google+, hur de används och hur du kan börja använda Google+ kan du besöka deras informationssida.

Andra bloggar om , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.