Uppgradera din TV med Chromecast

Du behöver inte köpa en ny smart-TV för att få tillgång till smarta funktioner som att streama Neflix eller Viaplay direkt till TVn. Med en Chromecast kan du använda din mobil som fjärrkontroll spela upp serier och filmer eller spela musik direkt på din TV. Eller varför inte visa upp dina foton på den stora skärmen när vänner eller familj kommer på besök.

Du kopplar in din Chromecast till en ledig HDMI-ingång på din TV. Den är så liten att den får plats på baksidan av TVn även om den hänger på väggen. Efter en kort, guidad, installation där du med hjälp av din mobil eller surfplatta kopplar upp din Chromecast till ditt trådlösa nätverk är den redo att användas. Nu kommer du, när du med din mobil eller surfplatta är uppkopplad på samma trådlösa nätverk som Chromecasten, få upp en ny ikon i de appar som stödjer att Casta (visa bilden på Chromecast istället för mobilen).

Chromecast fungerar med både Iphone och Android och om du använder Chrome som webbläsare till din dator kan du även visa innehåll från din dator direkt till TVn. Väldigt många mobilappar stödjer idag att kunna Casta, exempelvis SVT Play, Netflix, Viaplay och Spotify. Här kan du hitta en lista på populära appar för Chromecast.

Vad använder du för system för att visa filmer och bilder eller spela musik på din TV?

Andra bloggar om , , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.