Slipp irriterande annonser med Chrome

Trött på irriterande annonser som blinkar eller spelar upp ljud när du surfar på nätet? I veckan har webbläsaren Google Chrome börjat spärra annonser som anses störande för sina användare. Det kan anses märkligt att ett företag som lever på att leverera annonser sätter stopp för vissa av dem i sin egen webbläsare men det finns faktiskt en förklaring. Med en stor mängd reklam som uppfattas som irriterande ökar risken för att fler användare installerar tillägg som blockerar reklam helt och hållet vilket i sin tur skulle minska Googles intäkter.

Man kan invända att Google genom att börja blockera viss reklam skapar konkurrensfördelar för sin egen reklam men de är inte helt och hållet de själva som har bestämt vilken typ av annonser som ska blockeras. Urvalet är skapat av en organisation kallad Coalition for Better Ads genom att fråga ut 25 000 personer om vilka annonser som de blir mest irriterade på när de surfar. På så vis har man lyckats skapa en standars för vilken typ av annonser som bör undvikas, Initial Better Ads Standards, som bland annat listar annonser som spelar upp ljud, är väldigt stora eller svåra att stänga av. Google hävdar själva att även annonser via deras eget annonsnätverk kommer blockeras om de inte uppfyller standarden. Bilden nedan visar en översikt över de annonser som anses mest irriterande.

Andra bloggar om , , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.