Snabbhjälp i Windows 10

Oavsett om det är du som behöver hjälp med din dator eller om du är den som på distans ska hjälpa en vän eller släkting med att navigera på sin dator ställs du inför frågan om vilket program du ska använda för att koppla ihop datorerna. Det finns många tredjepartsprogram att tillgå men det kan ofta vara svårt att ställa in dessa så att kopplingen fungerar. Dessutom kanske det inte är helt enkelt att installera programmen utan att först få den assistans som programmen skulle hjälpa till att lösa. Ett moment 22 alltså. Då återstår att använda sig av förinstallerade program där det inte behövs några förkunskaper för att komma igång.

I Windows 10 finns det ett program som heter Snabbhjälp (eller Quick Assist på engelska). Programmet är mycket lättanvänt och när du startar det får du två val. Antingen vill du hjälp eller så vill du ge hjälp.Om det är du som ska hjälpa någon annan och styra den personens dator väljer du Ge hjälp. Du får då logga in med ditt Microsoftkonto för att verifiera vem du är och får sedan upp en kod som den du hjälper i sin tur ska skriva in hos sig. Koden är temporär och kan bara användas i cirka 10 minuter innan den går ut. Har koden gått ut får du börja om och välja Ge hjälp igen. Nu är det bara att på valfritt sätt dela med dig av koden du har fått fram.

Om du är den som behöver hjälp väljer du istället alternativet Få hjälp och får då möjlighet att skriva in den kod som den som ska ge hjälp har fått fram på sin skärm.Så fort koden är inskriven och du har tryckt på Skicka kommer anslutningen mellan datorerna att sättas upp automatiskt och du får möjlighet verifiera att det är rätt person som försöker ansluta till din dator. Därefter kommer den som ger hjälp kunna se det som syns på din skärm och styra din muspekare. Den som ger hjälp har även möjlighet att rita instruktioner på skärmen för att underlätta hjälpandet. Både den som ger hjälp och den som får hjälp kan när som helst välja att avsluta delningen genom att stänga av Snabbhjälp.

Andra bloggar om , , , ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.